СДВР се сдоби с 60 нови мотоциклета BMW

Днес Ауто Бавария предаде 60 нови мотоциклета BMW на Столична дирекция на вътрешните работи. Церемонията, на която присъстваха зам. -министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, зам.-главният секретар Георги Арабаджиев, зам.-директорът на ГДНП ст. комисар Константин Димитров и директорът на СДВР ст. комисар Ивайло Иванов, се състоя в Главна дирекция „Национална полиция“.

50 броя от мотоциклетите са модел F 700 GS, а другите 10 от тях – BMW R 1200 RT. Машините са предназначени за отдели „Специализирани полицейски сили за опазване и възстановяване на обществения ред” и “Пътна полиция” при СДВР.

Задвижването на модела BMW F 700 GS е поверено на 798-кубиков двигател със 75 конски сили, който позволява на мотоциклета да развие максимална скорост от 172 км/ч., а моделът BMW R 1200 RT се задвижва от легендарния боксерен двигател, постигащ внушителните 125 конски сили. Всички мотоциклети са подготвени за нуждите на МВР още в завода в Германия. Полицейските мотори са като стандартните – нямат промяна в мощността или въртящия момент на двигателите, но разполагат допълнително с крашбарове, сирени, светлинна сигнализация, радио уредба, както и куфари. Оборудвани са с подгряване на ръкохватките, ABS и специални технически системи, които повзоляват тяхното позициониране чрез GPS.

Екипът на Ауто Бавария пожела на колегите безаварийни километри и по-лека работа с новите мотоциклети.